Om oss

Livanos affärsidé
Livano erbjuder text- och översättningshjälp, språksupport, affärsrådgivning samt kommunikationskonsultation för företag, organisationer och entreprenörer på finska och/eller på svenska och med särskild fokus på Sverige och Finland. Väldigt snabbt, väldigt flexibelt! 

Varför startades Livano

Livano grundades för att det var dags för en mer flexibel och snabbfotad byrå att kliva in på området - Dagens snabba samhälle kräver snabba lösningar! Dagens samarbeten och nätverk knyts inte via formella ansökningar eller mötesförfrågningar - dessa sköts bäst via tillgång till rätt relationer och kontakter - samtidigt som kännedom om språkkunskaper och kulturskillnader blivit allt viktigare - vare sig det handlar om specifika produktlanseringar, marknadskampanjer, rena översättningar eller om att skriva rätt ansökan för rätt ändamål. Med allt detta kan Livano hjälpa dig. 


Människorna bakom Livano
Livanos grundare Markus Lyyra är ursprungligen från Finland men har bott i Sverige i 15 år och pratar båda språk flytande. Efter universitetsstudierna i Uppsala har han hunnit med mycket och har till exempel haft flera förtroendeuppdrag, jobbat med språk- och minoritetsfrågor, jobbat utvecklingschef, varit landschef för ett finskt företag i Sverige, gjort utbildningar, skrivit för olika tidningar samt grundat ett rekryteringsföretag som inriktar sig på finska jobb i Sverige. Markus har mer än 10 års erfarenhet av att arbeta med språk- och kulturfrågor i allmänhet och med relationer mellan Sverige och Finland i synnerhet. Kan känner många människor i de rätta kretsarna och med hans nätverk har vi hjälpt såväl drivna entreprenörer och ideella organisationer som etablerade företag att nå nya marknader och möjligheter i Norden. Mer om Markus kan ni läsa på hans LinkedIn.

Kontakta oss för mer information!

Kontakt                                                                 Referenser

Livano AB

Sköndalsvägen 108
128 68 Sköndal
Stockholm
Telefon: +46 (0) 723614002
Org.nr.: 559012-9523

Var vänlig uppge mailadress och skriv så tydligt som möjligt vad ni behöver hjälp med- så kontaktar vi er snarast!

Livano AB översatt åt Deltaco c:a 200 IT-orienterade produkttexter i månaden , från svenska till finska.

TIO-TAK är ett stort finskt takläggarföretag som har tagit klivet över till Sverige. Livano AB översatt finska datablad, garantidokument m.m till svenska.

Aarni är ett finskt bolag som säljer träklockor och -solglasögon. Aarniwood expanderar sin verksamhet till Sverige.

UKKO.se är en faktureringstjänst för privatpersoner som vill fakturera utan eget företag.